Institut de Ensenyança Secundaria Enric Valor

IDIOMES

Notícia

Documentals diversos. Cant de les Arrels, Miralls digitals: Mort a les mans d'un SWAT i Cosmos.

04/04/2023

Imagens Notícia
Jornades

Dins de les XX Jornades de la Salut i la Convivència.

Documentals diversos. Dins de les XX Jornades de la Salut i la Convivència del 3,4 i 5 d´abril de 2023

Cant de les Arrels, Pep Gimeno ”Botifarra”, història oral i local. 2n ESO.
“Pep Gimeno Botifarra, el cant de les arrels” és un excel·lent documental que focalitza principalment dos punts. El primer i principal és realçar la figura de Pep Gimeno com a esforçat rescatador del folklore musical valencià (especialment el de la seua comarca, la Costera) i alhora singular intèrpret. El segon el conforma eixa mirada apassionada a les cançons tradicionals valencianes (cançons de vetlatori, cançons de batre, cançons de bressol, nadales, romanços, valencianes, boleros, havaneres, jotes, malaguenyes…), que van anar passant de generació en generació fins que els temps actuals, amb els seus usos i costums diferents, les van condemnar a l’oblit. Pep Gimeno, amb els quatre discos editats, ha donat una nova vida o vigència a algunes d’aquestes cançons. Amb les gravacions encara inèdites, que conserva com un tresor, ha evitat la desaparició de moltes altres. En açò, la seua tasca és comparable a la dels folkloristes, amb Enric Valor al capdavant, que han recuperat la narrativa tradicional valenciana: rondalles, contalles i llegendes.?No cal dir que el nostre folklore són les nostres arrels, per això la tasca de “Botifarra” és impagable.

Cosmos, documental de ciència. 4t ESO.
Cosmos: Una Odissea a l'Espai i el Temps. Posant-se de Peu a la Via Lactea
El famós astrofísic Neil de Grasse Tyson ens porta a fer una volta pel Sistema Solar i l'Univers conegut, establint la direcció de la Terra dins del Supercúmul de Verge. També comparteix la història de la persona que va abanderar una comprensió del lloc de la Terra a l'Univers, l'italià del renaixement Giordano Bruno i la seva visió de l'univers com a expansió sense límits de l'espai i del temps.
Després fa una exploració dins del Calendari Còsmic, que comença amb el Big Bang, igual que al primer episodi de la sèrie original. L'episodi acaba quan de Grasse Tyson narra com va conèixer el seu mentor Carl Sagan, qui va presentar la primera sèrie de Cosmos.
 
https://www.areadocumental.com/video/Cosmos:+Una+Odisea+en+el+Espacio+y+el+Tiempo.+Poniendose+de+Pie+en+la+Via+Lactea/

Pel·lícula. 4t ESO B i C.
 
https://www.area-documental.com/index.php 
 
https://www.area-documental.com/video/Espejismos+digitales:+Muerte+a+manos+de+un+SWAT/
 
Miralls digitals: Mort a les mans d'un SWAT
Aquesta sèrie explica les històries de gent atrapada a la fosca i recargolada xarxa de la desinformació i els enganys digitals. Esglaiadora, molt original i extremadament actual, analitza les conseqüències de la manipulació de la policia, mostra l'esgarrifós món dels supremacistes blancs, acompanya els federals que persegueixen el sospitós d'un audaç crim contra Hisenda i investiga un assassinat en el context de les intromissions russes a les eleccions dels Estats Units.
Aquest primer episodi explora com un jugador en línia fa diverses trucades falses al 112 perquè equips de policia d'elit irrompin a llars de persones innocents, i les seves bromes acaben en una tragèdia
 

Autor: IES Enric Valor Enviar correo al redactor