Institut de Ensenyança Secundaria Enric Valor

IDIOMES

Notícia

Tallers Atenció Plena i Tolerància a la frustració de Regina Bordera.

03/04/2023

Imagens Notícia
Jornades

Per a Batxillerat i a les XX Jornades de la Salut i la Convivència.

Tolerància a la frustració. Regina Bordera. 1r batxillerat.
La tolerància a la frustració, pertany a la competència "Regulació emocional" del model pentagonal de competències emocionals de Bisquerra (Bisquerra, 2000, 2009; Bisquerra y Pérez, 2007) és una forma de regulació emocional que per la seva importància rep una denominació i tractament específic. Atès que la frustració és inevitable, una baixa tolerància a la frustració és una font de malestar i un risc per a la ira i la violència. Una alta tolerància a la frustració augmenta les probabilitats de benestar.
En aquest taller fem una xicoteta reflexió sobre la frustració, veient-la des de diferents perspectives per a apropar-nos a ella, sent així més conscients de la necessitat de gestionar-la.
 
- Atenció Plena. Regina Bordera. 2n batxillerat.
L'atenció plena és una de les ferramentes més utilitzades en psicologia positiva. Pertany a la competència de "Consciència emocional" del model pentagonal de competències emocionals de Bisquerra (Bisquerra, 2000, 2009; Bisquerra y Pérez, 2007) aquesta competència comporta a la capacitat d'atenció i concentració: abstreure's i centrar el pensament en alguna cosa sense distreure's en altres coses de manera conscient i voluntària. Es tracta de focalitzar l'atenció.
En aquest taller fem una dinàmica d'atenció plena que, a més a més, ajuda de relaxar el diafragma ajudant així a la gestió de l’estrès.

Autor: IES Enric Valor Enviar correo al redactor