Institut de Ensenyança Secundaria Enric Valor

IDIOMES

Notícia

L’activitat a la piscina municipal de Castalla de salvament aquàtic.

27/03/2023

Imagens Notícia
Salvament aquàtic

L’alumnat de 3r d’ESO dels altres dos grups i a l’assignatura d’educació física, ha realitzat
l’activitat a la piscina municipal de Castalla de salvament aquàtic com els seus companys la setmana anterior.


RESCAT AQUÀTIC és el conjunt de coneixements, normes i destreses emprats per a la vigilància, protecció i atenció efectiva de les persones que acudeixen a les diferents àrees aquàtiques d'esport i recreació d'ús públic, i que poden caure en una situació de perill que n'amenaci el vida.
 
 
El salvament aquàtic consta de tres aspectes, que són:
 
-          Seguretat aquàtica: són les normes i regulacions de seguretat; visibles o no; que procuren que la conducta dels usuaris de determinada àrea de bany es manegin d'acord amb aquestes.
-          Salvament preventiu: és l'acció d'anticipar les situacions de risc per mitigar-ne l'ocurrència, basant-se en les normes, o fent servir cridades d'atenció amb rètols o senyals.
-          Rescat aquàtic: en el pitjor dels casos, és l'acció d'entrar a l'aigua enmig de situació de risc, acostar-se a la(es) persona(es) en condició de perill, prendre-la(s) apropiadament i estabilitzar-les, treure-la(s) ) del medi aquàtic i brindar-li els primers auxilis d'emergència, fins que arribi l'assistència mèdica o pugui ser traslladada a un centre hospitalari d'atenció.

Autor: IES Enric Valor Enviar correo al redactor