Institut de Ensenyança Secundaria Enric Valor

IDIOMES

Notícia

Erasmus +, nou projecte K229 aconseguit per al centre IES Enric Valor.

15/07/2019

Imagenes Notícia
Erasmus + k2

Bookpackers per Europa: viatges inspiradors a través de cultures passades i presents.

La passió pels llibres i per les persones esdevé l'objectiu principal del projecte que porta com a títol: Bookpackers per Europa: viatges inspiradors a través de cultures passades i presents. (Booki Cult).

Va començar com el club de lectura de l'IES Enric Valor de Castalla el 2013, i continua com projecte eTwinning, Let's create the biggest reading club in Europe (BRCE) on més de dos cents alumnes voten, lligen i debaten a través de videoconferència sobre el mateix llibre.

Cal dir que Booki Cult pretén unir lectura a necessitats pedagògiques, socials i individuals, enriquint la reflexió i el debat amb viatges i convivència.

Els objectius generals del projecte Erasmus+ K229 del nostre centre són fomentar la lectura, les metodologies actives, les competències lingüístiques, el debat democràtic i el patrimoni europeu.

Per altra banda les mobilitats d'alumnat i professorat s'enfocaran cap al debat, la difusió del patrimoni cultural, la creació de guies de rutes, la realització de tallers creatius, amb utilització de xarxes socials i la valoració de les biblioteques.

En definitiva es tracta d'un projecte que pretén convertir la lectura d'un llibre en un esdeveniment local amb projecció europea exaltant el plaer per la lectura com a valor per construir l'Europa que volem.

I els centres amb els que compartim el projecte són:

-Hatice Güzelcan Anadolu Lisesi de Turquía.
-Liceo scientifico statale Bruno Touschek d'Itàlia.
-Agrupamento de Escolas de Soure de Portugal.
- XX Liceum Ogolnoksztalcace im. Leopolda Staffa w Krakowie de Polonia.

Aquest treball sense dubte és per als alumnes i les alumnes del nostre centre, què són el principal objectiu i la raó de ser de tot el que fem. El professorat implicat en aquesost projectes desitja el millor per a ells i elles. I l´Erasmus+ és una oportunitat a la què no podem renunciar.

Autor: Joan Camarasa Vendrell Enviar correo al redactor