Institut de Ensenyança Secundaria Enric Valor

IDIOMES

Notícia

ENRIC VALOR RONDALLAIRE: CONFERÈNCIES.

08/04/2011

Imagens Notícia
IES CASTALLA

El dissabte 9 d'abril des de les 18.30 se celebrarà un cicle de Conferències entorn de l'activitat rondallística d'Enric Valor. La trobada tindrà lloc en el Saló d'Actes "Enric Valor" de l'IES de Castalla.

La categoria intel·lectual dels ponents i els temes de gran interés per conèixer l'obra i l'entorn d'Enric Valor converteix la jornada d'aquest dissabte en una de les principals activitats del Centenari.
La primera conferència versarà sobre el projecte literari de les rondalles d'Enric Valor més enllà de la etnopoètica a càrrec de Joan Borja. La segona tratarà sobre els paisatges a les rondalles d'Enric Valor per part de Vicent Brotons. Per la seua part Jaume Albero dissertarà sobre la psicologia social en les rondalles d'Enric Valor.

* Joan Borja i Sanz és professor de la Facultat d'Educació de la Universitat d'Alacant, és autor o coautor d'una vintena de llibres i de més d'un centenar d'articles d'investigació o de divulgació. Entre aquestes publicacions destaquen títols com El llenguatge de les ciències de la salut; Comunicar la ciència; Els aforismes de Joan Fuster; Migjorn; Idees; Literatura autobiogràfica. Història, memòria i construcció del subjecte; Meleagre; Diccionari de la literatura valenciana (1968-2000), La utopia de la ciència o Llegendes del sud. Treballa en quatre línies principals d'investigació: l'ensenyament de llengües, l'anàlisi del discurs, la literatura popular i la literatura catalana contemporània.

* Vicent Brotons i Rico és professor de llengua i didàctica de la llengua a la Facultat d'Educació de la Univ. d'Alacant. La seua activitat investigadora s'ha dirigit cap a la variació lingüística generacional i ensenyament en valencià. A més de l'estudi i recerca de la cultura i la literatura contemporànies. És autor de gran nombre de llibres i articles sobre lingüística, diccionaris i investigació. Va ser assessor Pedagògic de l'Editorial Marfil i és membre fundacional de l'Institut Europeu de Programes d'Immersió. A aconseguit el premi "Ramon Muntaner" de 1987 d'assaig sobre tema nacionalista (Revista Saó). València.

* Jaume Albero i Poveda és doctor en filologia catalana i filologia anglesa i advocat. La seua principal línia d'investigació és la literatura popular. En aquest camp ha publicat diversos llibres sobre els contes folklòrics i un sobre les novel·les de J.R.R. Tolkien, amb els quals ha guanyat diversos premis d'assaig. Igualment, ha realitzat un estudi sobre la novel·la gòtica anglesa. En l'actualitat treballa com a advocat.

Autor: José Antonio Moreno Nieves Enviar correo al redactor

Enllaços relacionats