Institut de Ensenyança Secundaria Enric Valor

IDIOMES

Galeria

Associacions de Castalla a les XX Jornades de la Salut i la Convivència

03/04/2023

Sensibilització i aproximació a les malaties del Càncer, la fibromiàlgia, i l’ Alzheimer.

Nutrició. Quico Bernabeu, Àgora, associació del càncer de Castalla. Batxillerat.
ÁGORA-FOIA DE CASTALLA. 
Aquesta associació va nàixer el 2000 amb la intenció de servir d'ajuda i suport a tota persona afectada de càncer i als seus familiars de la localitat de Castalla.
Té com a objectiu principal assistir, donar suport i ajudar les persones malaltes de càncer i els seus familiars en l'àmbit psicològic, sanitari i social durant el procés de la malaltia.
I altres objectius són realitzar accions amb què sensibilitzar i divulgar informació sobre el càncer prioritzant la prevenció i la promoció de la salut, establir xarxes de col·laboració amb altres institucions a la lluita contra el càncer i crear programa de voluntariat per donar suport i ajuda pràctica a persones malaltes de càncer i als seus familiars.
https://agoracastalla.org/.  

 - Fibromiàlgia, sensibilització amb testimonis sobre la malaltia i l´associació de fibromiàlgia, malalties reumàtiques i musculoesquelètiques de la Foia de Castalla. 2n batxillerat. 
La fibromiàlgia és una malaltia neurològica que causa dolor a tot el cos, entre altres símptomes. Es caracteritza essencialment per dolor muscular general, rigidesa i dolor a la palpació de determinats punts en masses musculars o zones d'inserció òssia dels tendons. La fibromiàlgia també provoca sensació de tumefacció de les extremitats i parestèsies, a més d'astènia i insomni, com a símptomes principals. Es tracta d'una malaltia crònica d'origen desconegut, que afecta sobretot dones de mitjana edat. La fibromiàlgia no presenta lesions aparents que puguin ser responsables de la simptomatologia i els resultats de les anàlisis clíniques i de les proves radiològiques són normals.
 
- Alzheimer, per AFA Castalla i Onil, associació de familiars de malalts d’Alzheimer, batxillerat. 
Objectiu general d’ AFA 
Millorar la qualitat de vida de les persones que pateixen Alzheimer i de les famílies.”
Objectius específics:
» Assessorar i informar en qüestions mèdiques, psicològiques, legals, econòmiques o d’assistència social relacionades amb la Malaltia d’Alzheimer, tractar de promocionar la necessitat d´un diagnòstic correcte.
» Ajudar les famílies a suportar l'impacte psicològic que suposa la malaltia d'Alzheimer i aconseguir orientar cap a una atenció integral del malalt. Informar i sensibilitzar la Societat.
» Fomentar i Estimular la investigació fonamental, clínica i científica ja que la causa i el tractament de la Malaltia d'Alzheimer i/o Demència romanen, fins ara, desconeguts.
» Aconseguir el suport de les administracions (estatals, autonòmiques, locals, etc.), de les organitzacions filantròpiques, empresa publica i/o privada, fundacions, dels mitjans de comunicació i de les persones, per esmenar les mancances actuals.
» Difondre coneixements que es vagin aconseguint entre els professionals de la salut, les famílies i el públic en general.
» Intervenir de forma directa amb els Malalts d'Alzheimer, mitjançant tècniques psicoterapèutiques i fisioterapèutiques per intentar ralentir el procés de deteriorament.
» Representar davant de l'Administració i d'altres institucions els interessos dels malalts d'Alzheimer i de les seves famílies.

Autor: IES Enric Valor Enviar correo al redactor