Institut de Ensenyança Secundaria Enric Valor

IDIOMES

Galeria

XX Jornades de la Salut i la Convivència 3,4 i 5 d´abril de 2023.

03/04/2023

Activitats, tallers i xarrades. PIES, Orienta, Ho pots evitar i “Obrint ments”.

PIES, Programa de Salut Sexual, per professionals del centre de Salut de Castalla. Per a 1r i 2n
d’ ESO. El Programa d’Intervenció en Educació Sexual (PIES) té com a objectiu general l’educació en valors que promocionen una vivència positiva de la sexualitat i uns comportaments acords amb les opcions més saludables.
Amb continguts com, Què és la sexualitat?, la identitat sexual i de gènere, els drets  sexuals de les persones i la sexualitat i els riscos.
També valorar  les creences en sexualitat i desmuntant  mites, infeccions de transmissió Sexual (ITS) i la influència de les xarxes socials com a escenaris de riscos.
 
- Orienta, LGTBI, Orienta, per a 2n d’ ESO, FPB i  Pr4.
El Servei Orienta ofereix una atenció integral d'assessorament i suport a lesbianes, gais, persones trans, bisexuals i intersexuals (LGTBI), els seus familiars i persones properes.
 Aquest servei, que compta amb professionals multidisciplinaris de l'àmbit social, psicològic i legal, amb experiència en la realitat LGTBI, també ofereix informació i assessorament a professionals de diferents sectors que necessiten d'orientació especialitzada en l'àmbit del col·lectiu LGTBI.
 
- Ho pots evitar, Prevenció d´accidents, Dia, Vicent Pérez. 4t ESO.
L’alumnat de quart d’ESO escolta les paraules de Vicent Pérez, víctima d’accident de trànsit i de les seves explicacions en primera persona, per tal d’entendre la importància de la cura amb l’educació vial.
L’associació DIA de víctimes d’accidents i la seua prevenció  imparteix aquestes xerrades per sensibilitzar la població de la importància de tindre cura amb aquesta temàtica.

-“Obrint ments". Salut mental. Per la Diputació d´Alacant. FPB i 1r batxillerat.
Xerrades sobre salut mental, amb testimonis per a l’alumnat.
Amb la campanya "Obrint ments, desmuntant estigmes", la Diputació d'Alacant pretén sensibilitzar a la societat en general sobre la salut mental, contribuint així a eliminar els estigmes que existeixen entorn de les persones que pateixen aquest tipus de malalties. I l'objectiu d'aquesta iniciativa és informar i sensibilitzar als ciutadans sobre la salut mental a través de nou material, nou contingut i una nova filosofia que situa a la persona en el centre de tota intervenció. 

Autor: IES Enric Valor Enviar correo al redactor