Institut de Ensenyança Secundaria Enric Valor

IDIOMES

Galeria

Visita el Marq i al jaciment arqueològic de Lucentum.

20/10/2022

Per l' alumnat de cultura clàssica i llatí de quart, de llatí i grec de batxillerat així com el d'història de l'art de segon de batxillerat.

Visita el Marq i al jaciment arqueològic de Lucentum.
L'alumnat de cultura clàssica i llatí de quart,de llatí i grec de batxillerat així com el d'història de l'art de segon de batxillerat han gaudit d'una jornada de visites culturals en la ciutat d'Alacant.
El passat clàssic, en concret la cultura romana, ha estat protagonista de les dues visites, tant la passejada guiada per l'antiga ciutat romana de Lucentum, com l'exposició temporal dels gladiadors, herois del Coliseu, del museu arqueològic de la ciutat.
En definitiva uns aprenentatges culturals que sumen perspectiva històrica a les vivències d'un dia inoblidable de convivència per al nostre alumnat.

'Gladiadors, herois del Coliseu' és una exposició internacional impulsada per la Diputació d'Alacant a través del MARQ, Museu Arqueològic d'Alacant, i la Fundació C.V. MARQ. La mostra té com a objectiu mostrar el món fascinant de la gladiatura marcat per l'especialització, l'entrenament, la disciplina, les regles i els perills, però també per l'esperança, la fama, la redempció i fins i tot la riquesa i la llibertat. Actualment segueix exercint una considerable fascinació la imatge heroica del gladiador, tal com se'ns presenta habitualment, obligat a lluitar i sovint a morir a la sorra per la voluntat ferotge i tirànica d'emperadors despòtics davant de milers d'espectadors excitats pels combats. La seva figura i vida, fixada a l'imaginari popular pel cinema i la literatura, és tanmateix poc coneguda des del punt de vista històric per a la majoria de la població. L'exposició és fruit de la col·laboració amb algunes de les institucions culturals més importants d'Itàlia.

https://marqalicante.com/gladiadores/


El jaciment arqueològic Lucentum està situat a 3 quilòmetres del centre de la ciutat, a l'àrea coneguda com Tossal de Manises, on es troben aquestes restes arqueològiques de rellevant importància, com a referència del període ibero-romà i que va pertànyer a la ciutat romana de Lucentum , l'antiga Alacant. Constitueix així un dels jaciments arqueològics més importants de la Comunitat Valenciana.

Autor: IES Enric Valor Enviar correo al redactor