Institut de Ensenyança Secundaria Enric Valor

IDIOMES

Galeria

Projecte LIBERA

19/10/2022

Per l'alumnat de 1r de BATX de biologia i geologia

Aquesta setmana, els alumnes de 1r de BAC de biologia i geologia han estat treballant sobre la rellevància dels sistemes riparis i específicament sobre el nostre riu: el riu Verd. Al voltant del qual s'articula el paisatge de la nostra benvolguda Foia de Castalla i que arreplega els sediments i aigües de les muntanyes adjacents per alimentar els nostres cultius i dibuixar una identitat cultural que vertebra tota la seua ribera, des de les serres de l'Alcoià fins a la costa de l'Alacantí.
De la mà del projecte LIBERA i amb la col·laboració inestimable dels tècnics de Creu Roja, hem pogut gaudir d'activitats científiques a la voreta del nostre riu: anàlisi de pH, nitrats, fosfats i contingut d'oxigen i mostres de microplàstics i determinació de macroinvertebrats ens han permés estimar l'estat de l'aigua i conéixer els habitants de les riberes i les principals problemàtiques a les quals s'enfronten.
L'objectiu d'aquestes activitats és conscienciar a les joves generacions sobre la importància dels rius, que coneguem la situació actual i puguen reflexionar sobre què es podria fer per a millorar l'estat i funcionalitat dels nostres ecosistemes riparis.
Alejandro Pastor.

Autor: IES Enric Valor Enviar correo al redactor