Institut de Ensenyança Secundaria Enric Valor

IDIOMES

Galeria

Erasmus+ k229. Booki Cult.

28/11/2019

A Izmir, Turquia, encontre de professorat per establir el projecte i el treball

Aquí, en Izmir, una ciutat molt cosmopolita des de la seua fundació, podem sentir la cultura pels cinc sentits, amb l'hospitalitat de l'equip turc.

Estem immersos en la primera mobilitat del nostre projecte Booki Cult del 27 al 29 de novembre.

El dimecres 27, després de conéixer la història d'Izmir, recorrent el seu centre i entrant en la seua vida particular i ritual, vam conéixer els alumnes amb què compartireu estos viatges amb motxilles plenes de cultura.

Va ser tan emocionant! Ens estàvem esperant després d'haver acabat les seues classes, vam connectar en seguida, són com vosaltres, adolescents somrients amb curiositat.

A l'Institut amfitrió, Hatice Güzelcan, ens vam formar entre nosaltres.

L'equip italià, coordinador d'expressió oral, va exposar sobre interpretar i crear art a partir d'un text. A més, una professora italiana, com ambaixadora eTwinning, ens va mostrar com millorar la nostra comunicació en aquesta plataforma i col·laborar a través d'ella.

Després, el professor Chimo Rojo, del nostre institut, coordinador del debat, explicà com portem a terme a l'IES Enric Valor el club de lectura des de fa 7 anys i el nou club de lectura en anglés que hem començat aquest curs. A més, Chimo va remarcar que un dels objectius d'aquest projecte és representar a la UA a la lliga de debat de la Xarxa Vives en què participem desde 2017 i consecutivament hem quedat finalistes.

A continuació, l'equip polonés va presentar la pàgina web del projecte, que ja està en funcionament.

El dijous 28, després de reunir-nos amb les autoritats locals, vam seguir amb la nostra formació.

L'equip polonés, coordinador del taller creatiu, va continuar la seua ponència implicant-nos en la creació de productes poètics amb diferents mètodes ( pòsters, Black Poetry, Caligrames...).

L'equip portugués, coordinador de la millora de la biblioteca, ens va exposar la seua xarxa exitosa de biblioteques escolars connectades amb les locals des de fa més de 20 anys.

L'equip turc ens va mostrar l'app més senzilla per crear un altre producte del projecte, àudio guies per recórrer l'entorn de cada centre amfitrió. A més, l'equip turc, coordinador també d'herència cultural, va organitzar el treball que es realitzaran en grups internacionals per enriquir-se mútuament.

Després d'aquest recorregut per totes les activitats del nostre projecte. Sònia

Castelló, la nostra coordinadora Erasmus, i Amparo Cebrián han comentat els aspectes organitzatius més rellevants del projecte i entre tots i totes hem pres acords, entre ells les dates de la pròxima mobilitat, a Portugal amb 8 alumnes i 2 professors del nostre centre, seran del 10 al 16 de febrer.

Izmir és diferent i especial! Ja vos ho contaran els vostres companys turcs!

Ací vos deixe alguna foto d'ells!

Autor: IES Enric Valor Enviar correo al redactor