Institut de Ensenyança Secundaria Enric Valor

IDIOMES

Galeria

Entrevista a la directora de l´Arxiu de la Democràcia. UA

13/03/2019

Els alumnes de 1r de Batxillerat dins del projecte de l´assignatura d´Història del Món Contemporani han entrevistat a la directora de l´Arxiu de l aDemocràcia.

VISITA A L'ARXIU DE LA DEMOCRÀCIA DE LA UNIVERSITAT D'ALACANT

El passat dimecres 13 de Març, alguns dels alumnes de primer de batxillerat vam gaudir d'una visita a la Universitat D'alacant, concretament a l'Arxiu de la Democràcia.

Aquests alumnes hem decidit dur a terme un projecte innovador i històric amb l'ajuda del professor d'història Jose Antonio Moreno Nieves. Els estudiants ens trobem elaborant una investigació sobre els quaranta anys de les primeres eleccions municipals de la Transició a Castalla en 1979. Aquest treball es concretarà amb la confecció d'un documental abans de final de curs.

A la Universitat d'Alacant, els alumnes vam ser rebuts i vam comptar amb la participació del coordinador del Consell Assessor de l'AD, José María Perea Soro, el qual va viure aquella època amb les dues funcions de periodista i militant del PCE. Va aconseguir ser regidor del consistori alacantí en les primeres eleccions municipals al 1979. Gràcies a José María, vam obtindre una gran quantitat d'informació a partir de l'experiència política viscuda per aquest personatge, el qual va ser filmat i entrevistat pels d'alumnes que vam participar en la visita. A més, vam comptar amb la col·laboració de la directora de l'arxiu democràtic de la UA, Breatriz Bustos, la qual ens va proporcionar una selecció dels documents sobre aquesta cita electoral, com són cartells publicitaris, fotografies, periòdics del moment, dades electorals dels diferents partits, etc.

La cooperació de l'Arxiu de la Democràcia i de José María ha resultat molt beneficiosa pels coneixements històrics transmesos i per la quantitat de detalls apresos i que els membres del batxillerat desconeixien. Per tant, agraim la participació voluntària i tant entregada per part dels membres d'aquest sector de la universitat i classificar aquesta visita com una experiencia magnífica, però sobretot enriquidora per a tots els que hi van participar.

Sara Pérez, Primer de Batxillerat

Autor: IES Enric Valor Enviar correo al redactor