Instituto de Enseñanza Secundaria Enric Valor

IDIOMAS

Noticia

Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones.

25/11/2022

Imagenes Noticia
El 25 de novembre

La lluita contra la violència de gènere és una tasca comuna: dones, hòmens i institucions.

El 25 de novembre es commemora el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones.
Es va elegir precisament aquest día per a commemorar el violent assassinat de les tres germanes Mirabal (Patricia, Minerva i Mª Teresa), conegudes també com "Las Mariposas", tres activistes polítiques assassinades el 25 de novembre de 1960 en la República Dominicana.

L'Organització de Nacions Unides en 1999 va donar caràcter oficial al dia.
 
Amb motiu d'aqieat dia, volem posicionar-nos una vegada més contra la greu situació en què es troben un gran nombre de dones. La violència contra la dona constituïx una plaga social que desgraciadament afecta tot el món.
 
Es tracta, sens dubte, d'un atemptat contra els drets humans i la dignitat de les persones, d'una injustícia manifesta que impedix a la nostra societat continuar avançant per la senda de la democràcia, del benestar i del progrés social que desitgem.
 
En els últims anys, des de tots els àmbits, social, familiar, laboral…, a Europa, a Espanya i a la Comunitat Valenciana, la societat ha adoptat un paper actiu per a eradicar la violència que s'ha exercit contra les dones, fomentant totes les mesures necessàries per a recolzar les víctimes i trobar una solució definitiva a este problema, la qual cosa ha suposat un avanç significatiu en la conscienciació i sensibilització social davant d'este tipus de violència.
 
Un esforç en què hem de continuar insistint, perquè creiem necessari reiterar el nostre compromís amb les víctimes i insistir en la nostra determinació fins a aconseguir eradicar una violència que no cap en la nostra societat.
 
La lluita contra la violència de gènere és una tasca comuna: dones, hòmens i institucions. Cal unir esforços i compromisos, si volem que la violència que patix la dona desaparega. Tenim el convenciment que només a través de la responsabilitat compartida entre totes i tots, podrem eradicar definitivament esta terrible injustícia.

 https://inclusio.gva.es/va/web/mujer/dia-internacional-eliminacio-violencia-contra-les-dones

Autor: IES Enric Valor Enviar correo al redactor

Volver