Instituto de Enseñanza Secundaria Enric Valor

IDIOMAS

Noticia

El 8 de Març, Dia Internacional de la Dona

08/03/2022

Imagenes Noticia
8 març

El 8 de Març, Dia Internacional de la Dona, és una data que se celebra a tot el món, des de 1978 , arran d'una proposta de l'Assemblea General de l'ONU, per recordar a les que van ser les pioneres en la demanda per la igualtat de drets i oportunitats.


Quatre fites marquen aquest dia: la marxa de centenars de dones a Nova York contra els baixos salaris i les condicions inhumanes del treball (1857), la Conferència Internacional de Dones a Dinamarca (1910), la mort de més de 140 dones immigrants en una fàbrica de Boston (1911) i la declaració de vaga de les dones russes en demanda de "pa i pau" enfront de la primera guerra mundial (1913).
Des d'aquests primers anys, el Dia Internacional de la Dona ha adquirit una nova dimensió mundial per a les dones dels països desenvolupats i en desenvolupament.


https://inclusio.gva.es/va/web/mujer/dia-internacional-de-la-dona

El nostre Estatut d'Autonomia recull la igualtat de drets entre dones i homes, en tots els àmbits socials, com un dels valors en els quals aquest s'inspira. És necessari, per això, que la ciutadania gaudisca de les mateixes oportunitats per participar en la vida laboral, social, familiar i política sense discriminació alguna.

Amb motiu d'este dia 8 de Març se celebra anualment un acte institucional per retre homenatge a totes les persones que han estat o estan treballant dia a dia per aconseguir una societat mes justa i igualitària. En aquest acte es fa lliurament a les persones guardonades dels Premis Isabel Ferrer de la Generalitat.

Autor: IES Enric Valor Enviar correo al redactor

Volver