Instituto de Enseñanza Secundaria Enric Valor

IDIOMAS

Noticia

Carnestoltes

26/02/2022

Imagenes Noticia
Carnestoltes

Amb carnestoltes ja estem a l'època de l'any en què pots trobar al carrer o al pati del nostre centre gent amb la cara pintada, un barret, una capa.

Amb carnestoltes ja estem a l'època de l'any en què pots trobar al carrer o al pati del nostre centre #iesenricvalorcastalla gent amb la cara pintada, un barret, una capa.
És una de les festes paganes més celebrada al món.

Són dies d'alegria, festa i diversió.
És una celebració que pertany al calendari lunar i té el seu origen en celebracions paganes de diferent procedència.
Per exemple, les que els romans tenien en honor a Baco (déu del vi) o les saturnales, també romanes. No obstant això, alguns historiadors reconeixen que l'origen de Carnestoltes es troba a Sumeria o Egipte, fa més de 5000 anys.

Amb el cristianisme la festa es va popularitzar i va adquirir el nom de "Carnaval".
El seu significat es va orientar al fet de acomiadar-se de menjar carn i de portar una vida llicenciosa durant el temps de quaresma.
I a la Comunitat Valenciana destaquen a :
Vinaròs on és una de les més antigues de la Comunitat.
A Requena, Gandia , Muro, Vinaròs o Pego és molt important com a festa.

I a Castalla. es celebra aquest cap de setmana de febrer, depèn de la Setmana Santa, el dia de la celebració és el dissabte amb una concentració infantil en horari de vesprada en la Plaça Major, i a continuació la d'adults, on cada any les millors disfresses opten a guanyar algun premi

Ara que coneixes les tradicions i costums només et queda fer una cosa: posar-te la teua millor disfressa i gaudir d'uns dies plens d'alegria, diversió i amics.

Autor: IES Enric Valor Enviar correo al redactor

Volver