Instituto de Enseñanza Secundaria Enric Valor

IDIOMAS

Noticia

El dia internacional de la llengua grega.

09/02/2022

Imagenes Noticia
Grec

Ho hem celebrat a grec i cultura clàssica

Al centre hem celebrat a grec i cultura clàssica el dia internacional de la llengua grega.
Hem fet un mural amb l'alfabet grec, i l'hem colocat al vestíbul del centre. Després hem eixit al pati on hem enregistrat vídeos amb missatges en grec i hem escoltat l'himne grec compost per Solomós, analitzant la lletra en honor de la llibertat i hem explicat els detalls de l'efemèride .

En definitiva una celebració de l' hel·lenisme al nostre centre per apreciar aquesta cultura i la seua llengua.

El 9 de febrer es ret homenatge a una de les llengües més antigues de la humanitat. Se celebra el Dia Internacional de la Llengua Grega. La llengua grega és un dels grans pilars de la cultura i la civilització occidentals, exercint una influència notable en altres llengües estrangeres.

La selecció de la data és en homenatge a l'aniversari de la mort del poeta grec del segle XIX Dionisos Solomós.

Solomós va ser l'autor del poema Himne a la Llibertat (????? ??? ??? ??????????), que posteriorment es va convertir en l'himne oficial de Grècia i de Xipre.
Amb la creació d'aquesta efemèride es pretén ressaltar la importància de l'idioma grec, així com la seva contribució a l'establiment i el desenvolupament de l'alfabetització en la cultura europea i mundial.

La llengua grega existeix des de fa uns quaranta segles. Ha efectuat innombrables aportacions i contribucions de gran rellevància per a la humanitat.

Autor: IES Enric Valor Enviar correo al redactor

Volver