Instituto de Enseñanza Secundaria Enric Valor

IDIOMAS

Noticia

Dia europeu de les llengües

26/09/2020

Imagenes Noticia
Dia llengües

Bon dia en llengües

Llengües

Dia llengües

Llengües

Diu europeu de les llengües, 26 de setembre. El nostre centre celebra aquesta data amb entusiasme

Els 47 estats membres del Consell d'Europa animen més de 800 milions d'europeus a aprendre més llengües a qualsevol edat, dins i fora de l'escola. Convençuts que la diversitat lingüística és una eina per a aconseguir una major comprensió intercultural i un element clau en la rica herència cultural del nostre continent, el Consell d'Europa promou el plurilingüisme a tot Europa.
A QUI VA DIRIGIT EL DIA EUROPEU DE LES LLENGÜES?


El Dia Europeu de les Llengües està dirigit a les autoritats dels estats membres i socis potencials en els nivells següents:

- Responsables de la formulació de polítiques (p. ex. mesures concretes o debats sobre polítiques relacionades amb les llengües).
- Públic general (despertar interès pel que fa als objectius generals del Dia, incloent-hi la importància de l'aprenentatge continu de llengües a qualsevol edat, en institucions educatives, en el treball, etc.).
- En el sector del voluntariat (accions especifiques per o per a ONG, associacions, empreses, etc.). Les capacitats lingüístiques són una necessitat i un dret per a TOTS. Aquest és un dels principals missatges del Dia Europeu de les Llengües.

Els objectius generals són la conscienciació pública pel que fa a:

- La riquesa de la diversitat lingüística europea, que ha de ser preservada i reforçada.
- La necessitat d'ampliar la varietat de llengües que s'aprenen (incloent-hi les llengües menys parlades), la qual cosa es tradueix en plurilingüisme.
- La creixent necessitat d'aconseguir un bon nivell en dues llengües o encara més, l'objectiu de prendre part activa en la ciutadania democràtica d'Europa.

Autor: IES Enric Valor Enviar correo al redactor

Volver