Instituto de Enseñanza Secundaria Enric Valor

IDIOMAS

Noticia

Club de lectura

09/09/2020

Imagenes Noticia
Club de lectura

Primera reunió del club de lectura d'enguany.

La pesta (títol original en francès La Peste) és una novel·la de l'escriptor francès Albert Camus publicada el 1947. Explica la història d'uns doctors que descobreixen el sentit de la solidaritat en la seva tasca humanitària a la ciutat algeriana d'Orà mentre aquesta és assotada per una plaga. Els personatges del llibre, en un ampli ventall que va des de metges fins a turistes o fugitius, contribueixen a mostrar els efectes que una plaga pot tenir en una determinada població.

Es pensa que l'obra està basada en l'epidèmia de còlera que va patir la mateixa ciutat d'Orà durant 1849 després de la colonització francesa, tot i que la novel·la està ambientada al segle xx. La població d'Orà havia estat delmada per diverses epidèmies repetides vegades abans que Camus publiqués la novel·la.

Obra fonamental de la literatura del segle XX, és considerada un clàssic de l'existencialisme. La pesta mostra com l'ésser humà s'enfronta a l'absurd, noció filosòfica la teoria de la qual el mateix autor contribueix amb aquesta mateixa novel·la a definir.

Autor: IES Enric Valor Enviar correo al redactor

Volver