Instituto de Enseñanza Secundaria Enric Valor

IDIOMAS

Galeria

ESPECTACLE SOLIDARI PROJECTE SÀHARA 10

05/02/2010

El divendres 5 de febrer va tindre lloc l'Espectacle solidari pel Projecte Sàhara 10 a l'Auditori de Castalla.

Alumnes de l'IES de Castalla, del SES de La Costera de Llosa de Ranes i de l’IES Pere d’Esplugues de la Pobla Llarga van presentar diverses actuacions: recital de poesia, ball "Thriller" a càrrec de "Dance or died", "esqueches" del grup Això Teatre, habilitats amb el "diábolo" a càrrec d'Agustí Europa de Castalla, Begoña Monllor va contar el conte "El color de la sorra", cançons musicades i cantades amb el títol “Què escoltaven els meus avis", el ball "Cabaret" i txarangues a càrrec de companys de la Pobla Llarga, i per part de Llosa de Ranes un ball tectònic. Per acabar es van rifar productes donats per botigues de Castalla: TIEN 21, EXPERT, ELECTROVISIÓN i ECOMPUTER.

L’objectiu principal d’aquest projecte és que es conega la realitat d’un poble refugiat: la seua vida, la seua organització, la forma d’alimentar-se, l’habitatge… Per això, els alumnes conviuran directament amb famílies saharauis, aniran a un internat de secundària per a experimentar quin és l’ensenyament que reben els seus alumnes i en quines condicions. A més visitaran:
N´ HAILA: On està l’oasi on es podueixen verdures i es cria l’aviram. També visitaran el Museu de la Guerra i el Cercle de Mutilats de Guerra i Mines.
RABUNNI: Que és la zona de ministeris, de l’Hospital Central, de la Televisió i la Ràdio.
SMARA: és un campament on hi ha l’Escola de Persones amb dificultats físiques i psíquiques de Castro, el mercat i l’Escola 12 d’Octubre.
DAKHLA: per visitar les dunes i conviure amb altres famílies.

Agraïr a l’Alcaldia, Regidoria de Cultura i d’Educació de Castalla, així com les empreses i comerços locals que han estat col·laboradors imprescindibles per dur a terme el projecte Sàhara Lliure 2010.

Autor: Beatriz Toledo Jiménez Enviar correo al redactor