Instituto de Enseñanza Secundaria Enric Valor

IDIOMAS

Galeria

Sessions informatives per a la formació del Consell Local d’infància i adolescència de Castalla.

14/06/2023

L'Ajuntament de Castalla impulsa la realització de sessions informatives per a la composició del Consell Local d'Infància i Adolescència, òrgan de participació juvenil i infantil del municipi.

Castalla anima a la seua juventut a participar en el Consell Local d’Infància i Adolescència del municipi.
• El Consell Local d’Infància i Adolescència de Castalla s’iniciarà al pròxim mes de setembre de 2023

El Consell Local d'Infància i Adolescència (CLIA) és un òrgan de participació ciutadana ideat perquè els xiquets i xiquetes i adolescents del municipi puguen aportar la seua visió i les seues propostes a l'Ajuntament de Castalla.
Aquesta iniciativa, que naix de la Regidoria de Benestar Social de l'Ajuntament de Castalla, té com a objectiu conéixer de primera mà la realitat i les demandes d'aquest sector de la població, històricament invisibilitzat. La composició d'un CLIA en el municipi forma part de les accions previstes en el I Pla Municipal d'Infància i Adolescència de Castalla, una iniciativa que té com a objectiu potenciar el benestar i dur a terme polítiques públiques específiques per a aquest segment de la població.
Les sessions informatives s'impartiran per dues consultores d'infància i inclusió social d’EQUÀLITAT, participació i igualtat, la consultoria social que dinamitza la creació del CLIA. Es duran a terme en la Sala d'actes de l'IES Enric Valor, el 12 de juny per a l'alumnat de primer de l'ESO, i el 14 de juny per a aquells alumnes i alumnes de tercer curs.
Fomentar la participació dels xiquets i xiquetes i adolescents de Castalla, a part de canalitzar les seues demandes i possibles malestars, promou els valors democràtics i la responsabilitat cívica entre la joventut i la infància, alhora que posa en valor la importància i utilitat de la participació ciutadana.
Aquesta iniciativa és finançada per la Generalitat Valenciana i coordinada per EQUÀLITAT, participació i igualtat.
L'Ajuntament de Castalla vol brindar, mitjançant la constitució del CLIA, l'oportunitat d'aprendre i practicar habilitats de lideratge i col·laboració, alhora que anima als joves i infants a ser agents de canvi en la comunitat.

Autor: IES Enric Valor Enviar correo al redactor