Instituto de Enseñanza Secundaria Enric Valor

IDIOMAS

Galeria

Hem celebrat el dia del NO al feixisme, commemorant la festa nacional grega del 28 d'octubre.

28/10/2022

El departament de cultura clàssica, grec i llatí,

El departament de cultura clàssica, grec i llatí, hem celebrat el dia del NO al feixisme, commemorant la festa nacional grega del 28 d'octubre, que rememora el famós "no" del govern grec a l'ultimàtum de Mussolini per a unir-se el seu bàndol a la II Guerra mundial.

Hem fet i llegit un manifest conjunt de l'alumnat de quart d'ESO i de batxillerat, explicant l' efemèride, i en contra de les dictadures.

Hem vist vídeos de l'efemèride, i hem aprofitat per presentar als companys els tríptics, l'últim treball que ha realitzat l'alumnat de quart d'ESO comparant les festivitats gregues i les espanyoles d'octubre, és a dir el nostre 9 d'octubre, el nostre 12 d'octubre i el seu 28 d'octubre.
Després hem escrit frases en contra de les dictadures i per què ens agrada la llibertat. Els murals han estat penjats després el corredor de l'institut.
Per últim hem enregistrat el manifest tant en anglès com en valencià i ha sonat al programa de ràdio de cada divendres al centre.
Hem compartit el material amb els nostres amics grecs del projecte eTweenning que estem realitzant conjuntament amb l'Institut Sant Dimitri d'Atenes què visitàrem aquest desembre amb una mobilitat Erasmus amb sis dels i les nostres alumnes.

Autor: IES Enric Valor Enviar correo al redactor