Instituto de Enseñanza Secundaria Enric Valor

IDIOMAS

Galeria

Conscienciació en Ciberseguretat 2n ESO.

14/03/2022

CSIRT-CV ha dissenyat el Pla Valencià de Capacitació

Conscienciació en Ciberseguretat en Centres Educatius de la Comunitat Valenciana.
Per donar resposta a les ciberamenaces que assetgen la societat valenciana, CSIRT-CV ha dissenyat el Pla Valencià de Capacitació (PVC), el qual persegueix augmentar tant el nivell de maduresa en ciberseguretat, com la confiança en l'ús de la tecnologia de ciutadans , empreses i el propi personal de GVA. Aquest pla centra gran part de les seves accions en la formació i conscienciació als col·lectius amb més probabilitat de ser víctimes d'amenaces en línia, com és el cas dels adolescents.
1. L'objectiu que es persegueix és convertir els menors valencians a Human Firewalls, és a dir, persones capaces d'identificar les amenaces a què estan exposats i poder respondre de manera adequada davant d'aquestes.
2. No oblidem que els nostres adolescents són nadius digitals i això fa que ignorin o infravalorin els perills a què estan exposats, creient-se autèntics experts en matèria de ciberseguretat. Aquesta manca de conscienciació sumada a la falsa sensació de seguretat que comporta el fet que a la xarxa no es veuen els riscos tant com al món físic, sumat a l'anonimat que brinda Internet, ens porta a veure la necessitat de posar en marxa accions específiques per a ells.
3. L'objectiu fonamental és que aquestes jornades es converteixin en una eina per introduir la ciberseguretat com un aspecte clau a tractar a la resta del curs. Com a part d'aquesta capacitació hem posat en marxa a tots els centres educatius públics, concertats i privats de la Comunitat Valenciana, unes jornades sobre ciberseguretat per a tots els alumnes de 2n de l'ESO, els seus professors i pares i mares.

Autor: IES Enric Valor Enviar correo al redactor