Instituto de Enseñanza Secundaria Enric Valor

IDIOMAS

Galeria

Finalitza el Curs Erasmus+ a Grècia.

26/02/2022

" Dissenyar entorns d'aprenentatge inclusius per donar suport a tots els alumnes"

DIA 4 DEL CURS.24-2-2022
Les classes d'avui s'han centrat en la formació en UDL, un model d'aprenentatge dirigit a proporcionar les mateixes oportunitats per aprendre a tots els estudiants sense importar de quina manera aprenguen. La UDL és un sistema emprenedor que països com EUA o Portugal fa anys que tenen implementat dins la seva educació tant primària com secundària. Però, per tal de garantitzar la inclusió a tots els nivells,són necessaris determinats enfocaments específics respecte dels estudiants amb diferents capacitats en l'aula i aquesta és la precisió que es tracta en la inclusió diferenciada.

DIA 5 DEL CURS.25-2-2022
El procés de diferenciació ha estat el tema central del nostre últim dia de curset. Aquest procés conté uns elements que, segons la UDL, poden modificar-se per part del professor. Respecte de l'avaluació prèvia,és important que el professor genere opcions per conèixer què és el que els seus alumnes desitgen saber. A més a més, respecte del currículum,les activitats han d'estar dissenyades seguint els nivells de record, comprensió, aplicació, anàlisi, avaluació i creació de tasques. Del mateix mode, el contingut i el procés d'aprenentatge també poden modificar-se segons el que els alumnes saben,el que els alumnes entenen i el que els alumnes fan. Finalment, respecte de l'avaluació final de la tasca realitzada s'ha de procurar una avaluació formativa on l'alumne exprese en forma de feedback tot allò que ha aconseguit assolir.
Una vegada finalitzada la nostra formació se'ns han lliurat els diplomes acreditatius i ens hem despedit dels nostres ponents i companys desitjant-nos un bon viatge de tornada a casa.

Neus Marín i Ana López

Autor: IES Enric Valor Enviar correo al redactor