Institut de Ensenyança Secundaria Enric Valor

IDIOMES

Galeria

Alumnat del nostre centre de 4t d’ESO i FPB han acudit a la la I Fira Comarcal d’FP a Alcoi.

05/05/2023

Organitzada pel Consell Territorial de Formació Professional de L’Alcoià i El Comtat, dependent de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport i de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball.

Alumnat del nostre centre de 4t d’ESO i FPB han acudit a la la I Fira Comarcal d’FP a Alcoi on es trobaven 15 centres educatius de L’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla.

A la fira estan presents 20 famílies professionals de cicles formatius de grau bàsic, mitjà, superior i cursos d’especialització.
El consell territorial d’FP de les comarques busca reforçar la difusió i l’orientació acadèmica i professional.

L’espai Àgora d’Alcoi acull divendres 5 de maig la I Fira Comarcal d’FP, organitzada pel Consell Territorial de Formació Professional de L’Alcoià i El Comtat, dependent de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport i de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, en col·laboració amb l’Ajuntament d’Alcoi. Tota l’oferta formativa de les comarques de L’Alcoià i El Comtat i la Foia de Castalla reunida i agrupada en 20 famílies professionals amb informació detallada i demostracions en viu.
En total 15 centres educatius de les comarques amb cicles formatius de grau bàsic, mitjà, superior i cursos d’especialització reunits per primera vegada perquè els assistents, més d’un miler confirmats fins hui, puguen rebre informació sobre tots els perfils professionals disponibles en la zona.
Segons explica José Luis Sánchez, secretari del Consell Territorial d’FP de les comarques de L’Alcoià i El Comtat, “volem presentar a tots els interessats el sistema integrat de formació professional mitjançant l’oferta formativa comarcal i d’aquesta manera reforçar tant la difusió com l’orientació acadèmica i professional. A més de tots els centres de la zona, comptarem amb empreses i entitats referents de la nostra comarca”.
A més, les persones que visiten la fira podran conéixer en els estands els centres col·laboradors de Labora que ofereixen Certificats de Professionalitat, també conéixer el procés d’Acreditació de competències professionals, així com ampliar coneixements sobre el que és l’FP Dual.
Es tracta d’una oportunitat única per a conéixer l’oferta formativa íntegrament d’una forma directa. L’alumnat i persones interessades que assistisquen tindran l’ocasió de rebre, de manera ràpida i en una jornada, informació que habitualment s’ha de consultar de manera independent, per centres i que en general queda més dispersa.
Els estudis de formació professional estan experimentant un auge en la demanda lligat directament amb l’alta ocupabilitat que ofereixen. Tots els agents socials coincideixen que l’FP és el camí més directe cap a l’ocupació i la competitivitat.
Difondre els avantatges de la FP es fa cada vegada més necessari per a donar resposta al nivell competencial de les empreses, amb importants mancances en perfils tècnics.

https://www.intercomarcal.com/alcoi/alcoi-acull-la-i-fira-comarcal-dfp-amb-presencia-de-15-centres-educatius-de-lalcoia-el-comtat-i-la-foia-de-castalla/

Autor: IES Enric Valor Enviar correo al redactor