Institut de Ensenyança Secundaria Enric Valor

IDIOMES

Galeria

Celebració de Tots Sants , Halloween i Dia de los muertos.

29/10/2021

Hem decorat el vestíbul i ens hem fet fotos per al record.

El tema tractat enguany ha estat la festa com es viu a Mèxic amb l' altar mexicà del "Dia de Muertos" a l'entrada del centre.

El Dia de Morts és una celebració tradicional mexicana que va inspirar altres zones de Llatinoamèrica a honrar els morts.
Té lloc els dies 1 i 2 de novembre i està vinculada a les celebracions catòliques de Dia dels Fidels Difunts i Tots Sants.

El 2008 la Unesco va declarar la festivitat com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat de Mèxic.


La festa de Dia de Morts és posiblement,una tradició prehispànica plena de simbolismes, llegendes i relats que formen un mosaic únic al món, que ens representa a nivell mundial per la seva dualitat d'alegria i tristesa, un poble que celebra la mort amb vida, amb cants, amb menjar, amb dolços i paper picat, es barregen les cultures i s'agermanen les creences.

El dia de morts és un dia festiu on no només és un dia de conviu és un dia on posem música decorem i fem ofrenes en aquestes ofrenes porta fruites, pa de mort, flors.
Amb fotografies i decoracions de paper picat cada família decora i posa la música que els seus éssers estimats els agradava.

Autor: IES Enric Valor Enviar correo al redactor