Institut de Ensenyança Secundaria Enric Valor

IDIOMES

Galeria

XXI Trobada d’Escoles Valencianes de l‘Alcoià-Comtat a Castalla

08/06/2008

Ahir dissabte es va celebrar la XXI edició de la Trobada d’Escoles Valencianes de l‘Alcoià- Comtat a Castalla en un dia assolellat, però que la pluja va deslluir en els seus últims actes, encara que sense perdre el seu caràcter festiu.

A les 10.30 del matí es van iniciar els actes amb un sol que no feia presagiar el final del dia. La comitiva de la Trobada va eixir de la Plaça de l‘Ajuntament, dirigint-se cap a la casa natal d‘Enric Valor, on es va descobrir una placa commemorativa. Acompanyats del grup de dolçaines i percussió “El Sogall” vam marxar cap al col•legi Rico-Sapena, on es va descobrir altra placa. Ja havien començat les activitats lúdiques en el pati del col•legi (jocs unflables i fireta).

A continuació es va procedir a descobrir altra placa en l‘IES de Castalla on també s‘estaven celebrant jocs i activitats esportives.

Sobre les onze, diferents partides de pilota van tenir lloc al carrer Corbella.

Per la vesprada, a les cinc, es van inaugurar els tallers (representant a 40 centres) amb una gran afluència de públic, més de 13.000 persones segons els mitjans de comunicació.

A les set de la vesprada es va iniciar el berenar (xocolatada), moment en el qual la pluja va fer la seua presència. Aquesta circumstància va obligar a la modificació dels actes.

Per motius de seguretat, es va cancel•lar l‘actuació del grup Urbalia Rurana i la música només va venir a càrrec de la Banda Jove de Castalla que es va sobreposar a totes les inclemències i, dirigida per Carlos Esteve, va poder acompanyar al cor de xiquets de les diferents escoles de l‘Alcoià-Comtat que van cantar la cançó de la Trobada.

Finalment el lliurament de records es va desenvolupar entre una lleugera pluja, encara que el públic assistent va aguantar sense deixar d‘aplaudir als diferents centres i institucions col•laboradores. Els nostres presentadors Sheila, Mª José i Moisés també mereixen tot el nostre aplaudiment pel seu esforç a presentar l‘acte sense so microfònic.

Fins a les 22.30 es va succeir l‘espera de l‘últim acte: el correfocs que va córrer a càrrec del grup Dimonis de darrere la vila de Bocairet.

L‘any pròxim ens veiem a Cocentaina.
Podeu descarregar-vos la galeria de fotos de la Trobada de Castalla.

Autor: José Antonio Moreno Nieves Enviar correo al redactor